Razmišljate o izradi vlastite maskote? Danas je vaš sretan dan!

Maskote su najpozitivniji i najsimpatičniji likovi, koji u maštovitom svijetu stvaraju pozitivne asocijacije i percepcije koje će vječno ostati upamćene. Veliki brendovi već desetljećima koriste maskote u promocijama i na mnogobrojnim događanjima. Maskote koje izrađujemo od najkvalitetnijih su materijala, baš kao što je neupitna i kvaliteta vaših proizvoda i/ili usluga.

Izrada maskota i kostima

Od ideje do maskoteKako to radimo?

Tri su osnovna koraka koja provodimo kako bi iz šivačih mašina, neumornih strojeva i vrijednih ruku naših umjetnika izašle najkvalitetnije maskote u premium segmentu.

IDEJNA SKICA

Svaki put počinje prvim korakom. Pošaljite nam super cool fotku, izgled proizvoda, logotip, rukom nacrtanu skicu ili gotovu pripremu. Malo ćemo brainstormati i odmah nakon toga krećemo u fazu izrade 3D modela.

3D VIZUALIZACIJA

Korak u kojem prvi puta vidite svoju 3D maskotu, sa svih strana, u 360°. U ovoj fazi komentiramo najsitnije detalje, i radimo izmjene dok ne postignemo savršenstvo. Po potvrdi konačnog izgleda krećemo u postupak same izrade.

Maskote kostimi

IZRADA MASKOTE

Maskote izrađujemo od najkvalitetnijih materijala, što osigurava ugođaj nošenja, dugotrajnost, te olakšava čuvanje i skladištenje. Velika personalizacija omogućava nam da se dotaknemo i najsitnijih detalja.

Pogledajte (samo) neke od naših projekata

Maskote se ističu. One su jedinstvene, imaju osobnost i privlače pozornost gdje god se pojave. Naš tim ima kreativnu prednost da oživi vašu maskotu snova i osigura da dobijete upravo ono što želite i trebate u maskoti.

Za koga izrađujemo maskote

Surađujemo s velikim brojem organizacija, velikim i malim, a koje se na vrlo originalan način žele diferencirati od konkurencije. Želimo sretne klijente s kojima ćemo predano surađivati od prvog kontakta, tijekom dizajna, pa sve do isporuke i utjelovljenja maskote. A sve s ciljem da potrebe i očekivanja klijenta budu maksimalno - nadmašeni.

Bez obzira hoće li maskota predstavljati multinacionalnu kompaniju i svjetski poznati brend, ili malu lokalnu tvrtku koja se tek probija na tržište, pristupit ćemo izradi s jednakim entuzijazmom i zajedničkim snagama kreirati nevjerojatnu maskotu.

 • multinacionalne kompanije
 • poznati brendovi
 • domaće i inozemne tvrtke
 • javne ustanove
 • općine, gradovi i županije
 • škole, fakulteti i sveučilišta
 • nacionalni parkovi i parkovi prirode
 • dječje igraonice i zabavni parkovi
 • shopping centri
 • sportski klubovi
 • festivali i manifestacije
 • marketinške agencije
 • hotelski lanci i kampovi
 • animacijske tvrtke
"Maskota nam je došla prošli tjedan i ovim putem javljam da smo oduševljeni s konačnim rezultatom. Pogotovo što mi je uživo još ljepša - i tek onda se dobije pravi dojam. Bravo i svaka vam čast!"

Patricija Gagula

Karlovčanka

Petra Bobić

Grad Prelog
"Bez riječi sam. Pesjanek je SAVRŠEN. Izgleda odlično! Sve pohvale poslovnom konceptu. Pratimo vas na društvenim mrežama i sigurna sam da će nakon predstavljanja Pesjaneka javnosti dolaziti upiti od drugih općina, gradova i tvrtki - gdje smo nabavili maskotu? Rado ćemo vas preporučiti dalje."
Odlična je! Identična kao sa vizualizacije i baš atletski prema dogovoru. Svaka čast. U prilogu šaljem i fotke Legosa - super je prihvaćen!

Iva Kovačević

NK Osijek

Marta

EuroART 93
"Barica izgleda predivno. Jako smo zadovoljni. Konferencija je prošla odlično, a maskota je bila u središtu pozornosti. Baš je podigla atmosferu. Prekrasno!"
KLIJENTI

F.A.Q. ili često postavljena pitanja

Maskote su svuda oko nas – na sportskim igrama, događanjima, eventima, sajmovima, pa čak i u reklamama. Od Mede Štede, Wicky i Westona, Pringlesmana, Pčelice, pa sve do neodoljivih Zdravoljubaca i Zumića, maskote postaju sve popularniji fenomen u mnogim tvrtkama, i različitim projektima.

Postale su moćan marketinški alat koji vam olakšava stvaranje fizičke i emocionalne veze s ciljanom publikom te dodaje prijateljsko lice i osobnost vašem brandu.

Iznimno su  snažan alat i za društvene mreže te vam omogućavaju da lako zabavite svoju publiku, izgradite osobnost te angažirate svoje pratitelje. Velika je vjerojatnost da će vaši pratitelji prije prići maskoti i s njom ostvariti interakciju, nego što bi to ostvarili s osobom u marketingu putem e-maila ili telefona… premda su oba kanala jako bitna.

Maskote imaju i jedinstvenu sposobnost zabave i sudjelovanja u stvarnom životu. Od utakmica do promocija, one su te koje angažiraju i animiraju publiku, te potiču na međusobnu zabavu i interakciju. Upravo to je savršen primjer moći maskote. One postaju likovi “veći od života”, a koji se mogu angažirati na način na koji to nitko drugi ne može.

Korporativni identitet i prepoznatljivost robne marke bitna su komponenta uspjeha svakog poduzeća. Upotreba maskote kao dio strategije i kao jednog od marketinških alata omogućit će lakši razvoj identiteta brenda, proizvoda ili usluge, kao i omogućiti brže povezivanje s ciljanom skupinom potrošača.

To je osobito važno u današnjem poslovnom svijetu, u kojem organizacije neprestano traže nove načine povezivanja sa svojom publikom.

Maskote otvaraju vrata i omogućavaju publici povezivanje s brendom – slikovito rečeno, one organizaciji daju “život”. Od njihove priče o nastajanju do ključnih koncepata koje su u nju implementirane, maskote su u stanju svakog potencijalnog ili postojećeg kupca odvesti na nezaboravno putovanje.

Sastavili smo popis od 4 najvažnija razloga radi kojih biste već danas trebali razmisliti o kreiranju vlastite maskote kao nezaobilaznog dijela svoje marketinške strategije. 

Za početak nam na info@maskote.hr pošaljete ideju, skicu, pripremu, logo ili super cool fotku maskote koju želite izraditi. Dodatno nam pobliže raspišete ukoliko imate neke posebne zahtjeve ili želite naglasite važne detalje svoje buduće maskote. S dizajnerima i konstruktorima razrađujemo vašu ideju, i ubrzo vam šaljemo službenu ponudu. Po prihvaćanju ponude uplaćujete 50% ukupnog iznosa za izradu maskote, a mi krećemo u izradu 3D modela. Video prikaz svoje buduće maskote šaljemo vam kroz 3-5 radnih dana, nakon čega zajedno diskutiramo vizualno rješenje, i po potrebi radimo eventualne preinake. Nakon što nam odobrite 3D model i dobijemo zeleno svijetlo, krećemo u proces izrade maskote. Očekivano trajanje izrade maskote iznosi 14-21 radni dan. Nakon što je maskota gotova, profesionalno je pakiramo u personaliziranu vreću, fotografiramo i obavještavamo o isporuci. Uplaćujete nam preostalih 50% iznosa za izradu maskote, a mi vam maskotu isporučujemo osobno, ili putem dostavne službe.

3D vizualizacija je video prikaz kako će izgledati vaša buduća maskota. Nakon što nam dostavite ideju, skicu, pripremu, logo ili super cool fotku maskote koju želite izraditi, naši iskusni dizajneri kreiraju 3D vizualizaciju tj. video prikaz koji vam omogućuje pregled maskote sa svih strana, u 360 stupnjeva. Osim što vidite sve detalje vaše buduće maskote, na istoj snimci se vidi i položaj animatora unutar same maskote. U toj fazi „izrade maskote“ još uvijek radimo sve eventualne izmjene i korekcije u vidu veličina, omjera, proporcija, položaja tiska, ili odabira boja.

Sama 3D vizualizacija se ne naplaćuje dodatno, i potpuno je besplatna. Sastavni je dio procesa izrade svake maskote. No mnogo smo puta imali situaciju da se klijenti dvoume između nekoliko različitih ideja, u čemu bi im onda pomogla upravo izrada 3D vizualizacije. U tom slučaju se izrada 3D modela naplaćuje dodatno, naravno, za maskotu koja ne kreće u izradu. Slobodno nas kontaktirajte za više informacija.

U cijelom procesu izrade postoji nekoliko ključnih koraka, a svaki od njih zahtjeva i određeno vrijeme. Rok za izradu i isporuku maskote iznosi 14-21 radni dan od dana potvrde 3D modela. Uvijek nastojimo da taj rok bude i kraći tj. da su maskote čim prije isporučene na vašu adresu.

Rokove shvaćamo jako ozbiljno, i od prvog kontakta volimo definirati točan datum i vrijeme isporuke. Dogovoreni rok naša je obaveza, i s ponosom želimo istaknuti kako u svom dosadašnjem radu nismo propustili niti jedan dogovoreni rok - premda je bilo mnogo izazovnih situacija i noćnog rada u svega nekoliko sati pred isporuku. No ništa se ne može mjeriti s uzbuđenjem i zadovoljstvom klijenata kada po prvi puta uživo ugledaju vlastitu maskotu. 

Na konačnu cijenu maskote utječe jako puno faktora - izbor materijala, količina i zahtjevnost detalja, opcije sa ili bez printa, te količina i zahtjevnost dodatnih elemenata. Svaka maskota ima svoje detalje i karakteristike, i svi oni utječu i čine konačnu cijenu vaše maskote. Sve ćemo vam precizno i detaljno iskomunicrati i pronaći najbolje moguće rješenje kako biste dobili maskotu u premium segmentu, a ostali unutar planiranog budžeta.

Na području Grada Zagreba maskote isporučujemo osobno. U ostatak Hrvatske, kao i druge zemlje u ili izvan EU, maskote isporučujemo putem kurirske službe IN TIME (uz nadoplatu). Ukoliko su rokovi jako kratki i maskota očekuje svoje premijerno predstavljanje, maskote znamo dostaviti i osobno na adresu klijenta (uz nadoplatu).

Budući da su sve naše maskote personalizirane i izrađene samo za vas, mi svaku maskotu prilagođavamo vašim zahtjevima tj. veličini animatora koji će je utjeloviti. Ukoliko imate više izvođača koji će je nositi, maskotu ćemo prilagoditi zadanom rasponu.  Ako pak nemate ni takav zahtjev, onda ih prilagođavamo nekoj prosječnoj visini animatora, u rasponu 175-185 cm, s time da u obzir treba uzeti i ostale karakteristike poput dužine ruku i nogu, širini ramena, i sl.

Kao što mnogo faktora utječe na cijenu maskote, tako i mnogo faktora određuje životni vijek maskote. Prilikom izrade koristimo samo najkvalitetnije materijale, a pratimo i trendove u industriji koji nam omogućavaju najsuvremenija rješenja koja doprinose ukupnoj kvaliteti izrađenih maskota. Uz ispravno rukovanje, pravilnu njegu, održavanje i skladištenje, nema razloga da vaša maskote ne potraje dugi niz godina. Mi i danas upravljamo maskotama koje smo proizveli prije gotovo 10 godina. I dalje izgledaju jako lijepo i vrlo reprezentativno.

Zbog zakona o licenciranju i zakona o autorskim pravima, ne možemo stvarati niti reproducirati maskote bilo kojih zaštićenih autorskih tj. licenciranih likova - osim ako imate pisano dopuštenje vlasnika autorskih prava za isto. Međutim, radije ćemo vam predložiti neka druga kreativna rješenja koja bi jednako dobro odgovarala vašim potrebama, a vas učinila jedinstvenima i drugačijima. Vaša vizija i naša stručnost zasigurno će nadmašiti očekivanja i učiniti vas ponosnim autorskim likom. 

Koristite li maskotu kao dio svoje marketinške strategije, pravilno pohranjivanje iste, a kada nije u upotrebi, treba imati visoki prioritet. Na taj ćete način produžiti životni vijek svoje maskote i zadržati je reprezentativnom. Poduzimanjem nekih jednostavnih mjera, zaštitit ćete je od oštećenja i neželjenih utjecaja kao što su prašina, vlaga, plijesan i kukci.

 

Da bi vi, vaša tvrtka i vaši zaposlenici pravilno održavali maskotu potrebno je ispoštivati nekoliko osnovnih koraka: očistiti maskotu nakon upotrebe, osigurati da je maskota u potpunosti suha, temeljito je pregledati prije pohranjivanja, pažljivo je pohraniti u vreću za skladištenje, i u konačnici, skladištiti je na suhom i sigurnom mjestu.

Kada dolazimo do djela čišćenja i održavanja maskote postoji mnogo metoda, načina, a još više sredstava. Maskote su većinom rađene od pliša ili krzna koji su fini materijali, a s kojim je presvučena osnova većine maskota – spužvom. Dakle, radi se o nekoliko različitih slojeva materijala. Grubim postupanjem prema njima materijal se lako uništava, a maskota postaje nereprezentativna. Osim „klasičnih“ načina pranja, maskotu je dobro povremeno i dezinficirati od virusa, bakterija i znoja. S obzirom na sve navedeno, najjednostavije je održavanje prepustiti profesionalcima. Upravo zato smo i razvili našu uslugu Maskote2GO.

Potrošili ste vrijeme na dizajniranje svoje savršene maskote - odabirom cjelokupnog izgleda, osobnosti, boje i tematike, a koje savršeno odgovaraju vašem identitetu. I skoro ste stigli na cilj. No sada morate pronaći izvođača koji će oživjeti vašu maskotu. Ukoliko ne zaposlite pravog izvođača s osobnošću koja se podudara s vašim identitetom, vaša će poruka biti izgubljena, ili iskrivljena.

 

Maskotu je teže nositi nego što mislite. No ne samo nositi, nego predstavljati u punom smislu te riječi. Potrebna je predanost, energija i jedinstvena osobnost kako bi se ispunio njezin potencijal. Nemojte pasti u zamku i posao predati prvom slobodnom volonteru koji je dostupan u subotu. Pristupite tome ozbiljno i angažirajte tim profesionalaca. Usluga Maskote2GO kreirana je upravo iz te potrebe.

Danas je vaš sretan dan

Obratite nam se s povjerenjem, jer vam na jednom mjestu, uz kreativnost i brzu izradu maskota, nudimo i vezane usluge pa tako cjelokupnu brigu oko nove maskote u potpunosti prepustite nama.

Izradili ste maskotu. Tko će je nositi? Gdje ćete je skladištiti? Tko će o njoj voditi brigu?

Ne brinite, i brigu prepustite nama. Jer kod nas dobivate punu uslugu. Vaša maskota je brižno čuvana i spremno čeka sljedeće pojavljivanje. Na vama je samo da nam javite vrijeme i mjesto planiranog događanja. I tu vaše brige prestaju. A naša uživancija počinje.

Izrada maskota
 • jedinstvena usluga na tržištu
 • stručni i educirani animatori
 • edukacija o ponašanju i zadacima
 • poštivanje korporativnog identiteta
 • spremnost i dostupnost maskote
 • ispravno održavanje i skladištenje
 • sitni popravci i korekcije
VRH